| door
Tristan Klumpenaar
5 minuten

Wat is een Sales Funnel: het Belang en Hoe je er Een Maakt

Je hebt uren besteed aan het perfectioneren van je producten en duizenden euro’s aan het maken van een website met een geweldig ontwerp en boeiende inhoud, maar wat als iemand op je website klikt en vertrekt zonder naar beneden te scrollen?

Je kunt het beste product of de beste dienst ter wereld hebben, maar als je geen leads kunt genereren en ze niet in klanten kunt omzetten, zul je geen omzet maken. En die gedachte is behoorlijk ontmoedigend, toch?

Maak je geen zorgen. Dat is waar de sales funnel kan helpen. Het doel hier is niet alleen om mensen geïnteresseerd te krijgen in jouw product of dienst – het is ook om ze erin te laten investeren.

Dus, als je klaar bent om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen, laten we dan eens onderzoeken wat een sales funnel is, hoe het jouw bedrijf kan helpen en wat tips bekijken voor het maken ervan. Of bespaar tijd en praat met ons over hoe wij je kunnen helpen een sales funnel te creëren die je conversiepercentage zal maximaliseren en je bedrijf zal laten groeien.

Wat is een Sales Funnel?

Wat is een sales funnel: het belang en hoe je er een maakt 1

De funnel is een visuele presentatie van hoe bezoekers worden omgezet in klanten.

Prospects maken een reeks veranderingen door naarmate ze verder komen in je trechter. In het begin zijn ze geïnteresseerd en enthousiast om meer te leren over je product of dienst, maar nog niet klaar om te kopen.

Naarmate ze verder in de trechter komen, zullen ze nadenken over hun behoeften en of jouw product of dienst de beste oplossing is. Het belangrijkste doel van een sales funnel is om meer prospects naar de bodem van de funnel te leiden en ze om te zetten in betalende klanten.

Vier Fases van een Funnel

Ooit gehoord van het AIDA-model? Het staat voor Awareness – Interest – Decision – Action, waarbij je dus, kortgezegd, van bewustwording naar interesse naar besluit en tot slot tot actie komt. We leggen het hier verder uit voor je.

Fase 1: Awareness (Bewustwording)

De eerste stap in het omzetten van je prospect in een klant is ervoor te zorgen dat ze je opmerken. Het gaat erom hun aandacht te trekken en hen bewust te maken van je bedrijf en wat je doet.

Je kunt dit doen door zichtbaarheid voor jouw merk te creëren via marketingstrategieën zoals contentmarketing, zoekmachineoptimalisatie, posts in sociale media en betaalde reclame. (Hulp daarbij nodig? Schakel ons in!)

De truc is om na te denken over hoe je jezelf kunt onderscheiden van de menigte die vecht om de aandacht van je doelgroep.

Fase 2: Interest (Interesse)

Uitstekend, ze hebben je opgemerkt. Maar nu moet je ze geïnteresseerd zien te krijgen in wat je doet – en ervoor zorgen dat ze niet ergens anders heen gaan!

Op dit punt zijn je potentiële klanten verschillende opties aan het onderzoeken en vergelijken. Ze denken na over wat ze nodig hebben en wat jij hen te bieden hebt. Het is dus tijd voor jou om op te treden met geweldige content en ze aan de haak te slaan.

Let echter op dat dit stadium niet het juiste moment is om jouw product of dienst te verkopen, en jaag ze niet weg door te opdringerig te zijn. In plaats daarvan wil je ze laten zien dat je een expert bent en dat je ze kunt helpen een weloverwogen keuze te maken.

Fase 3: Decision (Beslissing)

Nu ze geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt, is het tijd om hen te laten beslissen of ze jouw product of dienst zullen kopen.

Dit is waar je heel duidelijk moet zijn over wat je aanbiedt en hoe het hen kan helpen. Je doel is om ze een goede reden te geven om bij jou te kopen in plaats van bij je concurrent.

Je kunt verkooppagina’s maken die interessant zijn, kortingen of freebies aanbieden, en gebruik maken van social proof zoals klantbeoordelingen.

Fase 4: Action (Actie)

De laatste fase is wanneer jouw prospect actie onderneemt en jouw product of dienst koopt. Nadat ze de aankoop hebben gedaan, eindigt de reis daar niet!

Je moet de relatie met jouw klanten nog steeds koesteren door een uitstekende dienst na verkoop te leveren (after-sales service). Dit zorgt ervoor dat ze tevreden zijn met hun aankoop, en dat ze zullen blijven terugkomen voor meer.

Het Belang van Sales Funnels

Wat is een sales funnel: het belang en hoe je er een maakt 2

Als je een onderneming hebt, heb je een funnel nodig. Zo simpel is het.

Een sales funnel is een beproefde marketingtactiek die zo wijdverbreid is dat het bijna een cliché is. Maar het is ook een van de meest effectieve tools om je bedrijf te laten groeien en leads te genereren – dus het is de moeite waard om te leren wat een funnel is en hoe het werkt.

En als je nog steeds niet overtuigd bent, lees dan verder om te weten te komen waarom een trechter belangrijk is in uw bedrijf.

Helpt je te focussen op uw doelgroepen

Wanneer je een bedrijf runt, is het makkelijk om te verdwalen in al het lawaai en randzaken en te proberen om het iedereen naar de zin te maken. Maar de waarheid is dat je niet ten alle tijden alles voor iedereen kunt betekenen.

Daarom is het essentieel om een sales funnel te hebben om je te richten op jouw doelgroep en de prospects die het meest waarschijnlijk om een aankoop te doen daadwerkelijk te converteren in klanten.

Vergroot de kans op een verkoop

Het primaire doel van een trechter is om je prospects door een traject te leiden dat hen naar een koopbeslissing leidt. Door het hebben van een gedefinieerd proces, beïnvloed je ze om actie te ondernemen en je product of dienst te kopen.

Helpt je je resultaten te volgen

Met een verkooptrechter is het makkelijker om je resultaten te volgen en te zien welke gebieden verbetering behoeven.

Je kunt zien hoeveel mensen je trechter binnenkomen, welk percentage afhaakt in elke fase, en wat goed voor je werkt. Je kunt de nodige veranderingen aanbrengen om je conversiepercentage te verbeteren.

Helpt je meer leads te genereren

Je kunt ook meer leads door de sales funnel krijgen door hun contactinformatie te verkrijgen en later contact met hen op te nemen.

Je kunt bijvoorbeeld een lead magnet aanbieden, zoals een gratis e-book, in ruil voor hun e-mailadres. Vervolgens kun je ze toevoegen aan je e-maillijst en ze blijven voeden met informatie tot ze klaar zijn om bij je te kopen.

Bespaart je tijd en geld

Tot slot bespaart een sales funnel je tijd en geld omdat je geen middelen verspilt aan leads die nooit zullen converteren.

Met een sales funnel, kun je je tijd en energie richten op het aantrekken en converteren van jouw ideale klanten. Op deze manier haal je het meeste uit je marketinginspanningen.

Hoe Creëer Je een Sales Funnel

Wat is een sales funnel: het belang en hoe je er een maakt 3

Nu je weet hoe belangrijk het is om een sales funnel te hebben, is het tijd om in actie te komen en er een te maken om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Hier zijn enkele eerste stappen die je kunt nemen:

Bepaal je doelgroep

Hoe meer je weet over de mensen die geschikt zijn voor je product of dienst, hoe beter je in staat zult zijn om je marketinginspanningen te richten. Je zult weten wat voor soort boodschap met hen zal resoneren, wat voor soort aanbod hen zal aanspreken, en welke inhoud hen door jouw funnel beweegt.

Vergeet niet dat niet iedereen geschikt is voor wat je verkoopt, dus verspil je tijd en energie niet aan het bereiken van iedereen. Richt je inspanningen op degenen die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Op die manier creëer je een efficiëntere sales funnel.

Trek de aandacht van je doelgroep

Om jouw publiek jouw trechter in te trekken, moet je content creëren die ontworpen is om hen aan te spreken in elke fase van hun reis. Dit kan betekenen dat je advertenties plaatst, interessante video’s of blogs publiceert, of hen nuttige tools biedt die hen helpen hun problemen op te lossen.

Maak een landingspagina

Landingspagina’s vormen het hart van elke campagne. Ze zijn afgestemd op een specifieke campagne of aanbieding en leiden bezoekers naar een enkele calls-to-action, zoals het inschrijven voor een demo of het kopen van je product, waardoor ze leads worden.

Je moet een duidelijke boodschap afleveren en mensen precies vertellen wat ze vervolgens moeten doen.

Illustrify is een designbedrijf dat landingspagina’s en andere grafische ontwerpen maakt die jou helpen resoneren met jouw klant, waardoor je website de unieke touch krijgt die nodig is om op te vallen en je online aanwezigheid een boost te geven.

Zet drip campagnes op

Drip campagnes zijn een reeks e-mails die na verloop van tijd worden verzonden om je leads te voeden en ze verder in de funnel te brengen. Het is ontworpen om een duidelijke boodschap over te brengen en mensen precies te vertellen wat ze vervolgens moeten doen.

Maak je campagne door eerst je markt te informeren over wat ze willen weten. Je inhoud moet helpen hun bezwaren te overwinnen en een ongelooflijk aanbod doen om tot actie aan te zetten.

Houd relaties levend

Zie je huidige klanten niet over het hoofd. Blijf in plaats daarvan contact met ze opnemen. Bedank ze voor het kopen bij je, geef ze coupon codes, en voeg ze toe aan je sociale media groepen.

Als een verkoop niet werd geplaatst, kun je een unieke strategie ontwikkelen om hen om de paar maanden op te volgen. Dit is de meest effectieve manier om je merk in het achterhoofd van je klanten te houden en te voorkomen dat ze het vergeten.

Conclusie

Een sales funnel is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van je bedrijf, ongeacht de branche waarin je actief bent. Het helpt je je te richten op je doelgroep, leads te genereren, resultaten bij te houden en je verkoopkansen te vergroten.

Door de vier fasen van een typische sales funnel te begrijpen en hoe ze samenwerken, kun je een proces creëren dat je klanten soepel naar een aankoop leidt.

Neem de tijd om een sales funnel te creëren die zowel jouw wensen als die van jouw doelgroep weerspiegelt. Ontwikkel het na verloop van tijd, pas je benadering van de verschillende fasen van de verkooptrechter aan en zoek uit waarom je inspanningen geen succes hebben.

En als dit alles intimiderend of verwarrend klinkt, maak je dan geen zorgen! Illustrify is gespecialiseerd in design en copywriting. Wij zijn hier om je te helpen slagen met jouw sales funnel en het creëren van overtuigende content.

Laten we samen jouw doelgroep aan de haak slaan en ze naar door je sales funnel leiden naar een meer succesvolle business en een hogere omzet.

Gerelateerde artikelen

Wat is een Sales Funnel: het Belang en Hoe je er Een Maakt

USP: Alles over Unique Selling Point

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00