Infographic laten maken: Jouw sleutel tot visuele communicatie

Transformeer ingewikkelde data en tekst in overzichtelijke infographics die iedereen begrijpt.

Breng jouw verhaal tot leven en maak een onuitwisbare indruk.

Communiceer je boodschap effectief en vergroot het bereik en begrip van je content.

Infographic laten maken
Infographic laten maken 1

Herken jij jezelf in deze struikelblokken?

In de snelle en visueel gedreven wereld van vandaag staan bedrijven en ondernemers vaak voor de uitdaging om hun boodschap duidelijk en effectief over te brengen. Of het nu gaat om het presenteren van data, het verhogen van betrokkenheid, of het versterken van je merk, het juiste communicatiemiddel kan het verschil maken. Helaas worstelen veel ondernemers met struikelblokken, zoals:

Informatieoverload: Je hebt veel te delen, maar worstelt om het bondig en duidelijk te presenteren.

Gebrek aan engagement: Je content wordt niet genoeg opgemerkt of gedeeld via social media.

Complexiteit van data: Je vindt het moeilijk om complexe data of jaarverslagen om te zetten in begrijpelijke informatie.

Onvoldoende merkidentiteit: Je worstelt om jouw huisstijl consequent door te voeren in al jouw communicatie.

Een goede infographic kan deze problemen aanpakken door slim gebruik te maken van design en storytelling. Wij helpen je bij het maken van een infographic die jouw boodschap overbrengt op een manier die resoneert met jouw doelgroep.

Infographic laten maken
Infographic laten maken 2
Infographic laten maken 3

Wat is een infographic?

Een infographic is een visuele weergave van informatie, data of kennis. Het combineert tekst, afbeeldingen en ontwerp om een verhaal te vertellen of complexe gegevens eenvoudig weer te geven.

Een goede infographic maakt slim gebruik van ontwerpelementen om de kernboodschap te versterken en de aandacht van de lezer vast te houden. Of het nu gaat om interne communicatie, een jaarverslag, of marketingmateriaal, een infographic kan op verschillende manieren waarde toevoegen.

Infographic laten maken

Jouw boodschap moet blijven hangen!

Als je niet opvalt ga verloren in de zee van tekst en cijfers. In onze visueel-gedreven wereld is het cruciaal om complexe informatie helder en boeiend te presenteren. Dit is waar een goed ontworpen infographic het verschil kan maken.

Bij Illustrify begrijpen we hoe belangrijk het is om informatie niet alleen over te brengen, maar ook te zorgen dat het blijft hangen. Met een passie voor visuele storytelling en een scherp oog voor detail, transformeren wij jouw data en ideeën in aantrekkelijke, begrijpelijke en memorabele infographics.

Dit wil ik!
Infographic laten maken 4

Verschillende typen infographics

Elk type infographic heeft zijn unieke eigenschappen en toepassingen:

Infographic laten maken 5

Statistische infographics

Perfect voor het weergeven van onderzoeksresultaten of data-analyse.

Infographic laten maken 6

Informatieve infographics

Ideaal voor het uitleggen van concepten of het geven van instructies.

Infographic laten maken 7

Proces infographics

Nuttig voor het tonen van stappen in een proces of workflow.

De keuze voor een type infographic hangt af van jouw specifieke behoeften en doelen. Bij Illustrify kunnen we je helpen het juiste type te kiezen en deze op maat te maken voor jouw project.

De uitdagingen van effectieve infographics

Het creëren van een effectieve infographic gaat niet alleen over het mooi maken van cijfers en tekst. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen informatie, visualisatie en aantrekkingskracht. Een veelvoorkomende valkuil is het overladen van een infographic met te veel informatie of het te ingewikkeld maken van het design.

Bij Illustrify zorgen we ervoor dat elke infographic een heldere boodschap heeft, visueel aantrekkelijk is en precies genoeg informatie bevat om de kijker te informeren zonder te overweldigen.

Infographic laten maken
Infographic laten maken 8
Infographic laten maken 9

Hoe maak je een goede infographic?

Een goede infographic maken is een kunst en een wetenschap. Het vereist een evenwicht tussen informatie, esthetiek en functionaliteit. Hier zijn de essentiële stappen voor het maken van een infographic die niet alleen de aandacht trekt, maar ook jouw boodschap effectief overbrengt:

 1. Bepaal het doel: Wat wil je bereiken met jouw infographic? Het definiëren van een duidelijk doel is de eerste stap naar een effectieve visualisatie.
 2. Verzamel en filter informatie: Kies zorgvuldig welke data en informatie je wilt opnemen. Te veel informatie kan overweldigend zijn, dus focus op wat essentieel is voor jouw boodschap.
 3. Kies een passend ontwerp: Het ontwerp moet jouw inhoud aanvullen. Kies kleuren, lettertypen en illustraties die jouw boodschap versterken.
 4. Integreer tekst en beelden harmonieus: Een goede infographic straalt een naadloze combinatie van tekst en beeld uit. Zorg ervoor dat ze elkaar aanvullen en niet met elkaar concurreren.
 5. Verzamel feedback en optimaliseer: Een ontwerp is zelden perfect bij de eerste poging. Verzamel feedback en wees bereid om jouw infographic aan te passen voor de beste resultaten.

Bij Illustrify begeleiden we je door dit proces, van het eerste concept tot de uiteindelijke uitvoering, om ervoor te zorgen dat je eindigt met een infographic die zowel informatief als visueel aantrekkelijk is.

De kracht van visueel vertellen

Mensen zijn van nature visuele wezens. Wij verwerken visuele informatie sneller en onthouden het beter dan tekst. Dit maakt infographics een krachtig hulpmiddel om jouw boodschap over te brengen.

Een goed ontworpen infographic kan een saai of complex onderwerp omzetten in een boeiend verhaal dat de aandacht trekt en behoudt.

Of het nu gaat om een jaarverslag, een marketingcampagne of interne communicatie, infographics helpen jouw publiek om de kern van je boodschap snel te begrijpen en te onthouden.

Infographic laten maken
Infographic laten maken 10

Voordelen van infographics

Infographics bieden tal van voordelen. Ze maken complexe informatie toegankelijk, vergroten de betrokkenheid van jouw publiek en versterken jouw merkidentiteit. Met een infographic kun je ingewikkelde concepten vereenvoudigen, jouw verhaal boeiender maken, en een blijvende indruk achterlaten bij jouw doelgroep. Een kleine greep uit de voordelen voor jou een je doelgroep:

Verbeterd begrip: Infographics maken complexe informatie begrijpelijk.

Grotere engagement: Visueel aantrekkelijke content trekt meer aandacht en genereert meer betrokkenheid.

Betere SEO: Visuele content zoals infographics kan de SEO van jouw website verbeteren waardoor je meer verkeer aantrekt.

Hogere deelbaarheid: Infographics hebben een hoog bekijk-gehalte. Je kunt ze delen via social media, wat jouw bereik en zichtbaarheid vergroot.

Sterkere merkidentiteit: Consistent gebruik van huisstijl en visuals in infographics versterkt jouw merkidentiteit.

De kracht van statistieken

Vandaag de dag beweegt informatie sneller dan het licht en hebben de meeste mensen een enorm aandachtsspanne. De juiste visualisatie van gegevens kan het verschil maken tussen vergeten worden en een blijvende indruk achterlaten. Laten we eens duiken in enkele krachtige statistieken die de impact van infographics onderstrepen:

 • Vergrote deelbaarheid: In het tijdperk van sociale media is delen gelijk aan zichtbaarheid. Infographics hebben de unieke kracht om 40% vaker gedeeld te worden op sociale platforms dan gewone tekstuele content. Dit betekent dat jouw boodschap niet alleen zichtbaarder wordt, maar ook een groter publiek bereikt.
 • Verhoogd begrip: Een beeld zegt meer dan duizend woorden – dit is niet zomaar een gezegde. Infographics kunnen het begrip van de lezer met maar liefst 70% verhogen. Complexe gegevens en concepten worden ineens duidelijk en begrijpelijk, waardoor jouw boodschap niet alleen gezien, maar ook begrepen wordt.
 • Efficiëntie in productie: Tijd is geld, vooral in de zakelijke wereld. Interessant genoeg is de gemiddelde doorlooptijd om een krachtige en goede infographic te maken vaak aanzienlijk korter dan die nodig is voor het samenstellen van lange tekstuele rapporten. Dit betekent dat je sneller kunt communiceren, reageren en jouw doelgroep kunt bereiken.

Deze statistieken zijn geen willekeurige getallen; ze vertegenwoordigen de transformatieve kracht van infographics in de hedendaagse digitale landschap. Of je nu een jaarverslag infographic nodig hebt om jouw bedrijfsprestaties te verduidelijken, of een reeks creatieve infographics om jouw producten en diensten te promoten, Illustrify staat klaar om jouw informatie op een effectieve, efficiënte en esthetisch aantrekkelijke manier te visualiseren.

Infographic laten maken
Infographic laten maken 11
Infographic laten maken 12

Maak kennis met Illustrify

Welkom bij Illustrify, waar jouw verhalen tot leven komen door onze expertise in infographics. Ons team van creatieve experts, waaronder copywriters, ontwerpers, illustratoren en storytellers, is toegewijd aan het creëren van visuele meesterwerken die jouw boodschap versterken. We combineren artistieke flair met duidelijke communicatie om ervoor te zorgen dat jouw infographic niet alleen mooi is, maar ook effectief jouw kernboodschap overbrengt. Of het nu gaat om bedrijfspresentaties, marketingmateriaal of educatieve content, wij maken van elke opdracht een visueel feest.

De veelzijdigheid van infographics

Infographics zijn uiterst veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen:

 • Voor educatieve doeleinden: Ze maken complexe onderwerpen begrijpelijk en interessant voor studenten en docenten.
 • In bedrijfspresentaties: Infographics kunnen helpen om zakelijke strategieën en resultaten op een heldere manier te presenteren, waardoor ze ideaal zijn voor bestuursvergaderingen en teambijeenkomsten.
 • Voor marketingdoeleinden: Ze kunnen gebruikt worden in digitale marketingcampagnes om producten en diensten op een aantrekkelijke manier te presenteren, waardoor de kans op conversie toeneemt.
 • In sociale media campagnes: Dankzij hun hoge deelbaarheid en visuele aantrekkelijkheid, zijn infographics perfect voor sociale media om merkbekendheid te vergroten.

Elke infographic die we maken, is aangepast aan jouw specifieke behoeften en het beoogde publiek, waardoor de boodschap niet alleen wordt overgebracht, maar ook resonantie en betrokkenheid creëert.

Infographic laten maken 13

Portfolio

Ons portfolio spreekt voor zich. Van ingewikkelde jaarverslagen tot pakkende marketingcampagnes, onze infographics hebben bedrijven geholpen hun verhaal op een unieke en impactvolle manier te vertellen. Blader door onze uitgebreide collectie van succesvolle projecten om te zien hoe wij complexe ideeën omzetten in heldere en aantrekkelijke visuele verhalen. Laat je inspireren door onze eerdere werken en ontdek hoe wij jouw boodschap kunnen versterken met een op maat gemaakte infographic.

Infographic laten maken

Zie hoe andere merken hun reis naar de sterren zijn begonnen!

Recensies

Infographic laten maken 14
Sam van Leent
KUNG FU SCHOOL

“Illustrify is een professionele en betrouwbare partner die visueel aantrekkelijke websites bouwt voor ondernemingen. (…) Ze nemen alle feedback ter harte en verbeteren hun dienstverlening op basis van je wensen. Deze mate van professionaliteit, in combinatie met een relatief laag tarief, maakt de prijskwaliteitverhouding zeer aantrekkelijk. Zeker een aanrader als je jouw onderneming in een goed (online) daglicht wilt zetten!”

Infographic laten maken 15
Rena
BOL.COM VERKOPER

“Als je op zoek bent naar creatieve, originele en goede designs kan ik Illustrify zeer zeker aanraden. Strakke designs zorgen ervoor dat ik mijn investering binnen no-time terug heb. Het staat als een huis omdat er goed vooronderzoek wordt gedaan; hierdoor had ik naderhand geen werk aan eventuele aanpassingen. Het wordt zo leuk en refreshing gecreëerd dat ik enthousiast word om mijn eigen producten te kopen. Samenwerken met Illustrify is een soepel proces.”

Infographic laten maken 16
Joep
YUNIQ OFFICIAL

“Mede dankzij Illustrify hebben wij professionele foto’s kunnen krijgen voor onze producten. De werkwijze waarop Illustrify werkt is fijn. Je stuurt je producten op. Er worden foto’s gemaakt, geluisterd naar je wensen en tijdens het schieten van de foto’s om feedback gevraagd. Voor ons de volgende keer weer Illustrify.”

Infographic laten maken 17
Dennis Schrauwen
UGLYXMAS

“Illustrify heeft meerdere productbeschrijvingen en mailcampagnes voor ons geschreven. Wij vonden ze zelf al heel sterk met precies de juiste tone of voice. Maar de bevestiging hierop krijgen wij geregeld van onze klanten die positief reageren op vooral de mailcampagnes! Daarnaast is het ook een hele prettige samenwerking, Tristan neemt uitgebreid de tijd om uit te vogelen waar we precies naar op zoek zijn.”

Onze werkwijze

Jouw reis naar een succesvolle bol.com listing is een missie die precisie, expertise en een hoop creativiteit vereist. Dit is hoe wij te werk gaan om jouw producten te lanceren naar de voorhoede van de bol.com rankings:

01

Brainstormsessie

We starten met een brainstormsessie om jouw doelstelling, boodschap en doelgroep te begrijpen.

02

Conceptontwikkeling

Ons team ontwikkelt een concept dat jouw boodschap op de meest effectieve manier overbrengt.

03

Ontwerp & feedback

Wij creëren een eerste ontwerp en stemmen dit af op jouw feedback om te zorgen dat het perfect aansluit bij jouw visie.

04

Eindresultaat

Na de nodige aanpassingen leveren we de finale infographic die jouw boodschap op een impactvolle manier communiceert en ben jij helemaal tevreden met het product.

Start nu jouw infographic project

Ben je klaar om jouw informatie te transformeren in een krachtige infografiek? Neem nu contact met ons op en begin aan jouw reis naar heldere, boeiende en effectieve visuele communicatie. Of je nu een complexe materie wilt vereenvoudigen of jouw merkverhaal wilt versterken, wij staan klaar om jouw visie tot leven te brengen.

Contact – Dienst

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Hoeveel kost het maken van een infographic?

De kosten van een infographic zijn afhankelijk van de complexiteit en de omvang van het project. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Hoe maak je een mooie infographic?

Een mooie infographic combineert duidelijke informatie met aantrekkelijk design. Ons team van experts zorgt voor een perfecte balans tussen deze elementen.

Waar infographic maken?

Bij Illustrify! Onze ervaren ontwerpers en storytellers staan klaar om jouw ideeën om te zetten in indrukwekkende visuele verhalen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00