| door
Tristan Klumpenaar
5 minuten

Professionele Websites: De Ultieme Gids

Wanneer je een bedrijf hebt, is het cruciaal om een ​​mooie website te hebben. Je website is tenslotte het visitekaartje van je bedrijf en zal potentiële klanten ervan overtuigen of ze in je bedrijf moeten investeren.

Een professionele website is echter niet gemakkelijk te maken. Er komt veel kijken bij het ontwerpen en bouwen van een effectieve website, maar gelukkig zijn er hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het proces.

In deze ultieme gids leer je alles wat je moet weten over het maken van een mooie website, van het kiezen van het juiste platform tot het optimaliseren van je site voor zoekmachines.

Laten we beginnen!

Kies het juiste platform voor je professionele website

Professionele website

Als je een prachtige website wilt maken, moet je eerst beslissen welk platform (software) je gaat gebruiken. Er zijn veel opties beschikbaar, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor soort site je wilt maken en welke functies je nodig hebt voordat je een keuze maakt.

Sommige van de meest populaire platformen die momenteel worden gebruikt voor het maken van websites zijn WordPress, Wix en Squarespace. Elk van deze platformen en typen software heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen, dus je moet goed onderzoek doen naar elk van hen voordat je een keuze maakt.

Hier is een kort overzicht van elk platform:

  • WordPress: WordPress is een krachtig open source-contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt door miljoenen websites over de hele wereld. Het is geen populaire keuze is onder webontwikkelaars (onze websites draaien ook hierop). WordPress biedt een flexibel platform waarmee je vrijwel elke soort website kunt maken, van een eenvoudige blog tot een uitgebreide e-commerce site.
  • Wix: Wix is een cloudgebaseerd cms platform dat gebruikers toelaat om websites te maken met behulp van drag-and-drop tools. Het is makkelijk te gebruiken en je hoeft geen technische kennis te hebben om ermee te werken. Wix biedt ook een aantal gratis en betaalde templates die je kunt gebruiken om je website snel op te zetten.
  • Squarespace: Squarespace is een betaald cms platform dat wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om een ​​mooie, professionele website te maken. Het biedt gebruikers een aantal verschillende templates en ontwerptools waarmee ze hun site kunnen aanpassen naar hun smaak. Squarespace is iets duurder dan andere platformen, maar dit komt omdat er geen aparte hosting of domeinnaamkosten zijn.

Nu je weet welke platformen beschikbaar zijn, is het belangrijk om na te denken over welk platform je het allerbeste krijgt. WordPress is een goede keuze als je een flexibel platform nodig hebt dat eenvoudig te gebruiken is, terwijl Squarespace perfect is als je op zoek bent naar een alles-in-een oplossing die wat makkelijker in gebruik is. Wij vinden WordPress veruit de beste keuze, omdat het de meeste flexibiliteit en functionaliteit biedt.

Vind een geschikte domeinnaam voor je website

Professionele website

Nadat je hebt besloten welk platform je gaat gebruiken, is het tijd om een ​​domeinnaam te kiezen. Dit is de URL van je website (bijvoorbeeld www.example.com) en het is belangrijk om erover na te denken voordat je een keuze maakt, omdat het moeilijk kan zijn om deze later te veranderen.

Je wilt een domeinnaam kiezen die kort, eenvoudig te onthouden en relevant is voor je bedrijf. Probeer ook om een .nl of .com domeinnaam te kiezen, aangezien deze het meest gerespecteerd wordt door zoekmachines en mensen.

Als je eenmaal een domeinnaam hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat je deze registreert voordat iemand anders dat doet. Je kunt dit doen bij een webhostingbedrijf of registrar, zoals GoDaddy of Namecheap.

Vind een webhostingbedrijf en sla je website op

Professionele website

Nu je een domeinnaam hebt geregistreerd, moet je ervoor zorgen dat je website daadwerkelijk online komt. Dit doe je door het te hosten bij een webhostingbedrijf. Er zijn veel verschillende hostingbedrijven beschikbaar, dus het is belangrijk om onderzoek te doen naar wat voor soort bedrijf het beste bij je past.

Een paar dingen om op te letten bij het kiezen van een webhost:

  • Uptime: Uptime is het percentage van de tijd dat een server online is. Je wilt een bedrijf kiezen met een hoge uptime, omdat dit ervoor zorgt dat je website altijd online is. Dit betekent dat mensen altijd bij je website kunnen en dat zoekmachines je site kunnen indexeren.
  • Bandbreedte: Bandbreedte is het aantal gegevens (in megabytes) dat je per maand kunt verzenden of ontvangen via je website. Als je een eenvoudige website hebt, is het meestal niet nodig om veel bandbreedte te hebben. Maar als je een website met veel beeld- of videomateriaal hebt, dan is het belangrijk om genoeg bandbreedte te kiezen. Sommige webhostingbedrijven beperken ook hoeveel bandbreedte je kunt gebruiken, dus let hier goed op als je een keuze maakt.
  • Prijs: De prijs van webhosting kan variëren van enkele euro’s per maand tot honderden dollars per maand. Het is belangrijk om te beslissen hoeveel je bereid bent te spenderen aan hosting voordat je een keuze maakt. Sommige bedrijven bieden kortingsprijzen als je vooruitbetaalt voor een jaar of meer, dus dat is ook iets om in gedachten te houden.
  • Heb je geen idee? Wij zijn voorstander van deze host.

Nu je duidelijk voor je krijgt wat er allemaal komt kijken bij het kiezen van een webhost, is het tijd om de website daadwerkelijk online te zetten. Dit doe je door het bestanden van je website naar de server van je webhost te uploaden. De meeste webhostingbedrijven bieden een eenvoudige interface waarmee je dit kunt doen, maar sommige vereisen dat je via FTP verbinding maakt met hun servers.

Als dit allemaal al erg verwarrend voor je is, is het verstandig om je professionele website te laten maken.

Website laten maken: 10 dingen om rekening mee te houden

Professionele website

Of je nou een oude website wilt verbeteren of je wilt een compleet nieuwe website laten maken: Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig zijn. Helaas zijn er goede en minder goede bedrijven op de markt. Maak daarom geen beslissingen waar je later spijt van zult krijgen. Bij een website laten maken komt een hoop kijken en het is hoe dan ook maatwerk. Wij hebben de 10 belangrijkste punten voor je op een rij gezet waar je rekening mee kunt houden.

1. Maak een lijstje met wensen en eisen

Wat wil je precies bereiken met je website? En waar moet je aan voldoen? Stel jezelf deze twee vragen voordat je iets anders doet. Dit zal namelijk helpen bij het bepalen van het budget, de functionaliteit en de technische kant van de website. Eerste wordpress website laten maken en het was geen succes? Zeker als je een eerste gemaakte website vindt tegenvallen is het belangrijk dat je goed noteert wat je wilt wanneer je weer een nieuwe website wilt. Wil je een sterke mobiele focus? Een beter uitziende bestelpagina? Wellicht een vaste header menu? Iemand mag jouw website bouwen, dus het is belangrijk dat je dit allemaal goed overdenkt. En ga vooral in gesprek met verschillende partijen.

2. Bepaal het budget

Zoals we net al besproken hebben, is het belangrijk dat je van tevoren weet wat je budget is. Dit bepaalt namelijk in grote lijnen de mogelijkheden van de website. Wanneer je geen idee hebt wat een website kost, kun je altijd contact opnemen met verschillende bureaus en hen vragen om een offerte op maat te maken. Kosten die je sowieso moet verwachten zijn: kosten voor de aanschaf van een domeinnaam en hostingpakket, maar ook eventuele extra kosten als e-mailadressen, SSL-certificaat of het laten maken van een logo.

Een echt goede website laten bouwen mag wat kosten. Het gezegde goedkoop is duurkoop bestaat niet voor niets. Goedkope aanbieders die goedkope websites bouwen, gebruiken vaak goedkope tools die niet up-to-date zijn. Hierdoor bouwen ze een website die snel verouderd is en geen toekomst heeft. Dit klinkt misschien erg negatief, maar het is wel de waarheid. Lees je dus goed in en zorg ervoor dat de kleine uitgaven niet grote worden (en nog groter dan wanneer je gelijk een goede partij gekozen had)!

Nog één ding dat je wellicht niet verwacht. Een (mooie) nieuwe website laten maken kan eenvoudiger zijn dan een bestaande of eerder gemaakte website laten verbeteren. Omdat er al een website is, wordt er vaak gedacht dat het ‘makkelijker’ zal zijn om deze te verbeteren. Helaas is dit niet altijd het geval. Wanneer je kiest voor een compleet nieuwe website zijn er minder beperkingen. Dit geeft de ontwikkelaar meer ruimte en mogelijkheden om echt iets moois neer te zetten.

3. Benoem iemand die verantwoordelijk is

De verantwoordelijkheid wat betreft wie jouw website maken mag is er niet zomaar een. Wanneer er beslissingen moeten worden genomen of er iets moet worden aangepast, is het handig als er iemand is die hiervoor verantwoordelijk is. Dit kan de eigenaar van het bedrijf zijn, maar ook iemand anders binnen het bedrijf. Wanneer er geen duidelijke verantwoordelijke is, ontstaan er al snel problemen.

4. Check of het bureau ervaring heeft

Het is belangrijk dat je kiest voor een agency met ervaring . Dit betekent niet dat je per se moet kiezen voor het grootste en meest bekende bureau, maar wel dat je kiest voor een agency dat weet wat er komt kijken bij het maken van een website. Vraag daarom altijd om referenties of check online reviews.

5. Kijk naar het portfolio van het bureau

Naast ervaring is het ook belangrijk om te kijken naar het portfolio van het bureau. Dit geeft namelijk aan of zij in staat zijn om de website te maken die jij in gedachten hebt. Het is natuurlijk wel mogelijk dat zij iets anders in gedachten hebben, dus vraag hier altijd naar.

6. Wees duidelijk over wat je wilt

Wanneer je aan iemand vraagt om een website te maken, is het belangrijk dat je heel duidelijk bent over wat je precies wilt. Dit betekent niet alleen dat je een lijstje met functionaliteiten moet opstellen, maar ook dat je aangeeft hoe de website eruit moet zien. Het is namelijk erg lastig om iets te maken waarvan je zelf geen goed beeld hebt.

7. Wees realistisch over de timing

Wanneer je een website laat maken, is het belangrijk dat je realistisch bent over de tijd die hieraan besteed gaat worden. Een website laten maken is namelijk maatwerk en kost daardoor wat tijd. Wanneer je dit van tevoren weet, voorkom je teleurstellingen achteraf.

8. Houd rekening met onderhoud

Ook al is de website klaar, betekent dit niet dat er geen onderhoud meer nodig is. Een website veroudert namelijk snel en moet daarom regelmatig geüpdatet worden. Dit kan het bureau voor je doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen.

9. Zorg voor een goede back-up

Wanneer er iets misgaat met de website, is het belangrijk dat je altijd een back-up hebt. Dit kan een tijdschrift zijn of een online backup service. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt, want anders loop je het risico dat je alles kwijtraakt.

10. Wees tevreden met het resultaat

Ten slotte is het belangrijk om tevreden te zijn met het resultaat. Wanneer je niet tevreden bent, is het belangrijk dat je dit aangeeft en eventuele wijzigingen doorvoert. Wanneer je dit niet doet, zal de website nooit zo goed worden als je in gedachten had.

Het is dus belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je precies wilt en hoeveel budget je hiervoor beschikbaar hebt. Wanneer je dit weet, kun je een betere keuze maken voor het bureau dat je inschakelt. Benoem ook iemand die verantwoordelijk is voor de website en zorg ervoor dat er een goede back-up is. Tot slot moet je tevreden zijn met het resultaat, want anders was de website nooit zo goed als je in gedachten had.

Professionele website laten maken van A tot Z

Professionele website

Als je er niet uitkomt of niet genoeg tijd hebt, kun je ook een professionele website laten maken. Dit is waarschijnlijk de beste optie als je een complexe of uitgebreide website nodig hebt, aangezien webontwikkelaars hier vaak veel ervaring mee hebben. Het enige nadeel hiervan is dat het duurder kan zijn dan wanneer je alles zelf doet. Bij Illustrify zijn we gek op het maken van websites, dus wil je je website laten bouwen? Wij bouwen ze graag. We hebben een scala aan opties om uit te kiezen, zodat je zeker weet dat je een perfect eindresultaat krijgt. Van ontwerp tot functionaliteit en alles daar tussenin, wij bouwen, en helpen je met alles wat je nodig hebt voor een geweldige website. Wil je meer weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Wordpress website laten maken: Hoe wij een website voor jou maken

Wil je een wordpress website laten maken? Van de website strategie (brainstorm en huisstijl) tot webdesign en van webdevelopment tot je live gaat met je website: als je een moderne en professionele website zoekt met top notch design, moet er aardig wat gebeuren. Daarnaast moet dit online visitekaartje optimalisatie ondergaan. Denk daarbij aan vindbaarheid, mobiele variant en andere functionaliteiten. Wij maken jouw website en letten op alle elementen om websites succesvol te maken.

Website strategie: brainstorm en huisstijl

Bij het maken van een WordPress website beginnen we met een brainstormsessie. Dit is waar we jouw doelgroep bepalen, de functionaliteit uitzoeken en de huisstijl uitwerken. Aan de hand van al deze gegevens gaan onze designers en developers aan de slag om een website te maken die aan jouw wensen voldoet. We sturen je regelmatig updates en zullen veel met je in contact blijven om ervoor te zorgen dat alles voor jou naar wens is en je geen verrassingen achteraf zult ondervinden. Een website die bij jou past en waarop mensen actie ondernemen.

Webdesign: het ontwerpen van je website

Na de brainstormsessie is het tijd voor het daadwerkelijk ontwerpen van je website. We maken een visuele weergave van hoe jouw website eruit komt te zien, met alle functionaliteit die je nodig hebt. Dit is ook het moment om de branding verder uit te werken, zodat alles in lijn is met je vooraf overeengekomen uitstraling. Het ontwerp moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en vindbaar in zoekmachines. Eigenlijk is het een design template van de daadwerkelijke website. Of, heel eenvoudig verwoord: eerst tekenen, daarna bouwen.

Webdevelopment: het bouwen van je website

Nadat we een ontwerp hebben waar je tevreden mee bent, gaan onze developers aan de slag om jouw website in WordPress te bouwen. Dit is waar het echte werk begint, want nu komt alles tot leven. We zorgen ervoor dat je website er goed uitziet en soepel werkt op alle devices. Daarnaast optimaliseren we de website voor zoekmachines, zodat mensen jou gemakkelijk kunnen vinden. Tot slot voegen we alle functionaliteiten toe die je nodig hebt, zoals contactformulieren, review opties, of een koppeling met je fulfilment voorraad. De opties zijn eindeloos!

Livegang: tijd voor de wereld om jouw website te zien

Nu is het tijd voor de wereld om je nieuwe WordPress website te zien. Als alles gebouwd is gaan we live en doen een laatste check of alles goed werkt. Zie je dingen waar je toch nog niet helemaal tevreden mee bent? Vaak zijn er nog wel wat kleine aanpassingen die gemaakt moeten worden, dus dat is oké. En dan staat jouw website echt online! Je kunt nu gaan genieten van je nieuwe online visitekaartje en alle mogelijkheden die het met zich meebrengt!

Meer weten?

Neem contact met ons op (hier) en we helpen je graag verder!

Gerelateerde artikelen

Professionele Websites: De Ultieme Gids

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items -  0,00